14-та Сборна Изложба Бижута

14-та Сборна Изложба Бижута

Вече 14 години Годишната Бижутерска Сборна Изложба на Арт Галерия Le Papillon се определя като обичана, очаквана и желана традиция за много зрители и почитатели на съвременния дизайн и на уникалните произведения на изящното приложно изкуство. Едновременно с това тя вдъхновява и вълнува творците, предизвиквайки спонтанността и въображението им, преплитайки ги с желанието да се следва пулса на настоящето време и зададената тема. А целта е постигане на поетата отговорност и мисия на настоящата изложба - да култивира вкус, естетически усет и интерес у зрителите на бижутата, като изящна, малка, уникална форма на скулптурата.
by Art Gallery Le Papillon 07 Feb 2024
Из Колекциите - 15-то издание, графична изложба

Из Колекциите - 15-то издание, графична изложба

За 15-та поредна година Арт Галерия Le Papillon, по традиция през януари, среща почитателите на графичното изкуство в малък и голям формат със селекция от различни колекции с произведения на обичани, утвърдени, награждавани художници, изразяващи се със средствата и в различните техники на графиката, на рисунката с игла, щихел, въглен, молив, в черно бели нюанси или в цветна литография и акварел.
by Art Gallery Le Papillon 22 Jan 2024
Медиите за изложбата на Будин Матеев

Медиите за изложбата на Будин Матеев

В изложбата се разграничават 3 периода от неговото творчество с разлика от 10 години и можем да разпознаем влечението му към т.н. „лъчев кубизъм“ с фовистичен подход, типичен за руската школа и следван в България от много малко художници. Независимо от датировката, всичките му картини завладяват със своето силно позитивно настроение. Слънчевата топлина е физически осезаема. Долавя се тишината на мига или градския шум и веселия говор, убедително постигнати от художника чрез приливите от чисти тонове, както и перфектния баланс в контрастите.
by Art Gallery Le Papillon 20 Jan 2024
Budin Mateev, painting exhibition

Budin Mateev, painting exhibition

"The night is darkest before dawn, but with sunrise begins a rearrangement! Dreams tend to come true, only after recharging!" Tanya Manolova
by Art Gallery Le Papillon 08 Jan 2024
Медиите за традиционната Сборна Годишна Изложба

Медиите за традиционната Сборна Годишна Изложба

През годините Арт галерия Папийон се стреми да представя пред публика качествени творци с избрани произведения, защото мисията на галерията е не просто да показва разновидни по стил и много на брой творби, а те да бъдат на достатъчно високо ниво, за да се формира естетика, да се възбуди интереса на нова публика към красивото, ценното, стойностното, дори това да е трудна задача за една експозиция. Желанието ни е да задоволяваме жаждата за нови естетически преживявания на вече запалени почитатели на изкуството, които оценяват по достойнство добрите творби и е все по-трудно да бъдат впечатлени.
by Art Gallery Le Papillon 27 Dec 2023
Сборна годишна изложба, живопис и скулптура

Сборна годишна изложба, живопис и скулптура

"… има толкова много велики истории, за които можете да знаете нещо, но не можете да знаете всичко и именно тук въображението може да работи." Джералдин Брукс
by Art Gallery Le Papillon 11 Dec 2023

Search

Sort by

Per Page

Archive

Follow Us

Back to top