Events

Stanimir Videv, painting exhibition
1 April 2024 - 7 May 2024

Stanimir Videv, painting exhibition

"Color is a key; the eye is a mallet, and the soul is a multi-stringed piano. An artist is a hand that with one key or another creates the vibrations of the human soul." Wassily Kandinsky

Stiliyana Uzunova, painting exhibition
12 March 2024 - 31 March 2024

Stiliyana Uzunova, painting exhibition

From March 12 to March 31, 2024, the Le Papillon Art Gallery is a kind of "Wharf" for the latest works, created and selected for the exhibition of the talented and inspiring energetic Stiliana Uzunova.

Изложба бижута ПЪТУВАЩИ ПЕЙЗАЖИ
8 February 2024 - 10 March 2024

Изложба бижута ПЪТУВАЩИ ПЕЙЗАЖИ

Вече 14 години Годишната Бижутерска Сборна Изложба на Арт Галерия Le Papillon се определя като обичана, очаквана и желана традиция за много зрители и почитатели на съвременния дизайн и на уникалните произведения на изящното приложно изкуство. Едновременно с това тя вдъхновява и вълнува творците, предизвиквайки спонтанността и въображението им, преплитайки ги с желанието да се следва пулса на настоящето време и зададената тема. А целта е постигане на поетата отговорност и мисия на настоящата изложба -  да култивира вкус, естетически усет и интерес у зрителите на бижутата, като изящна, малка, уникална форма на скулптурата. 

Из Колекциите - 15-то издание графична изложба
23 January 2024 - 7 February 2024

Из Колекциите - 15-то издание графична изложба

Графичното изкуство представлява необятно богатство от разнообразие, което чрез своята наситеност на информация, малки детайли, наслагване на образите и многообразие може да изпълни сетивата и да провокира нови асоциативни представи. За да е наистина пълноценно преживяването от съприкосновението с този тип изкуство е много важно не просто да се представят определен брой творби в изложба, а предварителната селекция на участващите графики да е обмислена и прецизна. В това 15-то издание с много внимание сме подбрали графични творби и рисунки, които ще изненадат дори запалени почитатели и колекционери, следящи творческият път на тези автори.

Budin Mateev, painting exhibition
11 January 2024 - 21 January 2024

Budin Mateev, painting exhibition

"The night is darkest before dawn,
but with sunrise begins a rearrangement!
Dreams tend to come true,
only after recharging!"
Tanya Manolova

Сборна годишна изложба, живопис и скулптура
12 December 2023 - 10 January 2024

Сборна годишна изложба, живопис и скулптура

"… има толкова много велики истории, за които можете да знаете нещо, но не можете да знаете всичко и именно тук въображението може да работи."  Джералдин Брукс

Search

Sort by

Per Page

Categories

  • Exhibition
  • Collective exhibitions
  • Gpathics exhibitions
  • Visiting
  • Jewelry exhibitions
  • Events

Archive

Follow Us

Back to top